Συνέντευξη | Ελένη Χατζίδου: «Αναγνωρίζω πως υπάρχουν κοπέλες με καλύτερη φωνή από μένα, με μεγαλύτερη δισκογραφία και πλατινένιους δίσκους!»

Jul 24, 2016 No Comments by

Γνωριζόμαστε με την Ελένη Χατζίδου από τότε που μας συστήθηκε με την ευχή / κατάρα, «Χειρότερα» που αποτέλεσε τον ύμνο όλων των γυναικών!

Αν θα μου ζητούσε κάποιος να περιγράψω με τρεις λέξεις την Ελένη Χατζίδου θα έλεγα… εργατική – αντράκι – ειλικρινής! Συναντηθήκαμε πριν λίγες ημέρες με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου της ολοκληρωμένου άλμπουμ και μιλήσαμε για όλα… και δεν σας κρύβω πως δεν με εξέπληξε καθόλου το γεγονός πως δεν μάσησε τα λόγια της, άλλωστε αυτή είναι η Ελένη που εγώ γνωρίζω όλα αυτά τα χρόνια!

Ελένη καλησπέρα, σε βλέπω χαμογελαστή και εμφανώς ανανεωμένη.

Πάντα ήμουν χαμογελαστή αλλά τώρα ένας λόγος παραπάνω γιατί πηγαίνει καλύτερα η δουλειά μου. Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο μου ολοκληρωμένο album και παράλληλα έχω live εμφανίσεις… έχω πολύ άγχος για να πάνε καλά όλα αυτά αλλά πλέον για μένα είναι δημιουργικό! Είμαι πιο ήσυχη τώρα και τα βλέπω όλα με ηρεμία και πιο καθαρά.

Νιώθεις γεμάτη από τη δουλειά και την πορεία σου στο χώρο;

Νιώθω ικανοποιημένη, πάντα όμως μου έρχονται νέες ιδέες και θέλω να κάνω περισσότερα πράγματα. Είμαι ευτυχισμένη με όσα έχω καταφέρει μέχρι σήμερα, με τις συνεργασίες που έχω κάνει, με τα μαγαζιά στα οποία έχω δουλέψει… Παρόλη την κρίση που άφησε ελάχιστα νυχτερινά μαγαζιά να λειτουργούν πια, είμαι χαρούμενη γιατί υπάρχουν επιχειρηματίες που με εμπιστεύονται, με προτιμούν και το τηλέφωνό μου θα χτυπήσει για δουλειά.

Γίνονται πράγματα στο χώρο στην Ελλάδα του 2016;

Ξέρω πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα σήμερα και δεν μπορώ να το παίζω χαλαρή επειδή τυχαίνει να έχω δουλειά και να μπορώ να ζω από αυτήν, ενώ καθημερινά δίπλα μας βλέπουμε τόσο άσχημες καταστάσεις. Είναι εκατό τοις εκατό σίγουρο ότι το καλοκαίρι του 2016 δεν θα είναι τόσο καλό όσο προηγούμενα καλοκαίρια , αλλά υπάρχει η ελπίδα… Αυτό το λένε παντού! Εμάς η δουλειά μας δεν ήταν ποτέ στάνταρ, σήμερα βέβαια καμία δουλειά δεν είναι στάνταρ, κι έχω περάσει κι εγώ περίεργες φάσεις με μαγαζιά που περιμέναμε να μας πληρώσουν και τελικά έκλειναν χωρίς να πάρουμε τίποτα. Πέρσι το καλοκαίρι ήταν επίσης δύσκολα τα πράγματα λόγω των capital controls… Οι επιχειρηματίες δεν μπορούσαν να βγάλουν λεφτά να μας πληρώσουν, ακυρωνόταν το ένα live μετά το άλλο, πιστεύαμε ότι έχουμε να κάνουμε δεκαπέντε συναυλίες και τελικά δεν κάναμε ούτε πέντε. Βιώνουμε δύσκολες συνθήκες, αλλά δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω.

Πόσο σου στοίχησε εσένα προσωπικά το περσινό καλοκαίρι;

Ήξερα ότι θα ανακάμψουμε κάποια στιγμή κι ότι δεν θα στεκόμαστε αιωνίως στις ουρές των atm για να βγάλουμε τα λίγα χρήματα που μας επέτρεπαν να βγάλουμε. Πλέον έχει αυξηθεί το όριο αναλήψεων, ακόμα υπάρχει βέβαια ο περιορισμός αλλά να που υπάρχει βελτίωση… Προσωπικά μπορώ να σου πω ότι στενοχωρήθηκα όπως όλος ο κόσμος, αλλά δεν κλείστηκα στον εαυτό μου γιατί η αισιοδοξία είναι κάτι που με χαρακτηρίζει από μικρό παιδί. Στις δύσκολες καταστάσεις κοιτάζω να βρω το καλό της υπόθεσης, ακόμη και στην πιο άσχημη περίπτωση. Παίρνω δύναμη, συνεχίζω να κάνω αυτό που μου αρέσει κι όπου βγει…

Αυτός ο περιορισμός στις αναλήψεις, πόσο σε έχει δυσκολέψει εσένα σαν καλλιτέχνη; Τα έξοδα αυτής της δουλειάς είναι πολλά, αλλά το κατανοεί αυτό ο κόσμος;

Ο κόσμος νομίζω πως δεν γνωρίζει πόσα είναι τα έξοδα αυτής της δουλειάς για εμάς τους καλλιτέχνες. Παλιότερα είχε τύχει να πάω και να αγοράσω ένα μικρόφωνο και μου είπανε «Δεν σας τα δίνουν από τα μαγαζιά τα μικρόφωνα;»… Υπάρχουν πάρα πολλά έξοδα, ειδικά αν είσαι αναγνωρίσιμος. Όταν βγαίνεις έξω -πόσο μάλλον στην πίστα- πρέπει να είσαι προσεγμένος, όσο χύμα κι αν είσαι στην προσωπική σου ζωή και κυκλοφορείς με τις φόρμες, ακόμη κι αυτές οι φόρμες πρέπει να είναι προσεγμένες! Όλοι γνωρίζαμε την κατάσταση με τα capital controls και υπήρχε κατανόηση. Τώρα πλέον γίνονται όλα με ηλεκτρονικές μεταφορές χρημάτων μέσω κάρτας κι αυτό έδωσε πολλές λύσεις.

Έχεις φροντίσει να αφήνεις και κάτι στην άκρη;

Ευτυχώς έχω καταφέρει να βάλω κάποια λεφτά στην άκρη, κάνοντας οικονομία. Έχω μάθει να λειτουργώ έτσι από μικρή και δεν είμαι σπάταλη. Ως γυναίκα θα βγω να κάνω και τα ψώνια μου αλλά προσπαθώ να μην περνάω τα όρια που εγώ η ίδια θέτω. Ξοδεύω κυρίως για τη δουλειά χρήματα, τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με τα ποσά που ξόδευαν παλιότερα οι τραγουδίστριες. Σήμερα έχουμε μαζευτεί όλοι και στο επάγγελμα ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να βγάλουμε τα λεφτά που έβγαζαν παλιότερα συνάδελφοί μας.

Είναι εύκολο για έναν καλλιτέχνη να μην παρασύρεται σε σπατάλες και περιττά έξοδα;

Έχει να κάνει και με το πώς έχεις μάθει να λειτουργείς από την οικογένειά σου. Εγώ πάντα ήθελα να δουλεύω και να έχω τα δικά μου λεφτά, δουλεύω από τα δεκατέσσερά μου και από τότε δεν έπαιρνα χρήματα από τους γονείς μου. Μαζεύω, έχω στην άκρη κάποια χρήματα και σαν άνθρωπος δεν ξεφεύγω.

Μου είπες πριν ότι ένας αναγνωρίσιμος καλλιτέχνης πρέπει να είναι προσεγμένος σε κάθε φάση της ζωής του. Έχεις νιώσει ποτέ εγκλωβισμένη σε αυτό; Σου επιτρέπει να είσαι ο εαυτό σου;

Έχει τύχει πολλές φορές να βγω έξω με φόρμες και τα μαλλιά πιασμένα και να με αναγνωρίσει κόσμος και να ‘ρθει να μου μιλήσει. Μου λένε όμορφα πράγματα, πως είμαι όμορφη κι άβαφη και ότι φαίνομαι πιο νέα από κοντά απ’ ότι δείχνω στην τηλεόραση. Σαν άνθρωπος όμως είμαι χαλαρή και δεν με απασχολούν τόσο αυτά, δεν θα πάω δηλαδή στο σούπερ μάρκετ βαμμένη. Αντιθέτως, όταν αποφασίσω να πάω σε μία εκδήλωση, θέλω να είμαι κοκέτα!

Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο σου ολοκληρωμένο album! Είναι, πιστεύεις, το κατάλληλο timing αυτό για σένα;

Yuppieeeeee! (γέλια) Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη! Είναι κάτι πρωτόγνωρο και τελείως διαφορετικό για μένα. Θα υπάρχουν τέσσερα καινούρια κι ακυκλοφόρητα κομμάτια στο album κι έχω κάνει μία πολύ ιδιαίτερη ιδιόχειρη αφιέρωση μέσα σ’ αυτό. Πιστεύω ότι σε κάποιον που ακολουθεί τη μουσική μου, θα αρέσει πολύ και θα το ευχαριστηθεί. Είναι ένα ολοκληρωμένο cd και σε αυτό θα ακούσετε πράγματα που δεν τα έχετε ξανακούσει από μένα. Όταν βγάζεις ένα single ανά εξάμηνο, κοιτάς να βρεις αυτό που θα κάνει την μεγαλύτερη επιτυχία, όμως στο album θα συμπεριλάβεις κι άλλα είδη τραγουδιών που ίσως να μην έβγαζες ως singles. Για παράδειγμα εμείς βάλαμε κι ένα χασάπικο μέσα στο cd κι είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτό!

Στο album σου υπάρχει κι ένα ντουέτο με τον Δημήτρη Κοντολάζο!

Είναι τιμή για μένα αυτή η σπουδαία συνεργασία. Ο Δημήτρης Κοντολάζος έχει συνεργαστεί με τεράστια ονόματα όπως η Μαρινέλλα, και τώρα συνεργάζεται και μαζί μου. Πρόκειται για μια επανεκτέλεση ενός ντουέτου που είχε κάνει παλιότερα με μία κοπέλα γνωστή την εποχή εκείνη, την Αμαλία, τη θέση της οποίας πήρα τώρα εγώ στο τραγούδι.

Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Κατά καιρούς έχω διάφορες ιδέες που τις συζητάω με τους συνεργάτες μου, άλλες είναι εφικτές κι άλλες όχι. Η ιδέα για αυτή την συνεργασία ήταν δική μου και υλοποιήθηκε πολύ απλά κι εύκολα. Με τον κύριο Κοντολάζο είχαμε επαφές καιρό πριν και πάντα συμπαθιόμασταν, τον γνώρισα από κοντά όταν εμφανιζόμουν στο Posidonio με τον Κωνσταντίνο Αργυρό. Είχε έρθει εκεί να μας δει και μου φάνηκε πάρα πολύ συμπαθής. Εγώ σαν καλλιτέχνη πάντα τον αγαπούσα και τον άκουγα, με τα κομμάτια του έχω μεγαλώσει. Το «Μια ιστορία» ήταν ένα κομμάτι που το έλεγα έτσι κι αλλιώς στα lives μου όπου κι αν δούλευα κι έτσι μου δημιουργήθηκε η ιδέα αυτή. Μίλησα αρχικά με μουσικούς κοινούς μας γνωστούς για να δω εάν υπάρχει διάθεση κι από την πλευρά του, άκουσε την ιδέα, του άρεσε και μπήκαμε studio. Εκεί ήταν το πιο σημαντικό σημείο της συνεργασίας μας για μένα γιατί με βοήθησε απίστευτα στο πώς να πω το κομμάτι και τι γυρίσματα να κάνω… Χαίρομαι πολύ που ευχαριστήθηκε τον τρόπο με τον οποίο το είπα, με χαρακτήρισε «μαγνητόφωνο» γιατί ότι κι αν μου είπε, το αφομοίωσα απευθείας και το έκανα πράξη. Μας βγήκε πολύ εύκολα αυτό το ντουέτο κι έδειξε να χαίρεται που το είπαμε μαζί!

Είναι, πιστεύεις, πιο ακομπλεξάριστοι και προσιτοί οι καλλιτέχνες που έχουν κάνει την επιτυχία τους κι έχουν αποδείξει για χρόνια πως αξίζουν τη θέση τους στο χώρο αυτό;

Βέβαια! Οι νέοι καλλιτέχνες φοβούνται μην τους πάρει κάποιος αυτό που έχουν… το έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια να συμβαίνει αυτό! Για παράδειγμα, δεν κάνουν ντουέτα γιατί πιστεύουν ότι μια χαρά τα καταφέρνουν και μόνοι τους και μόνο αν τα βρουν σκούρα κάποια στιγμή, κάνουν εκπτώσεις όσον αφορά αυτό που αρχικά είχαν κατά νου.

Έχεις μπει στη λογική του να αντιμετωπίσεις ανταγωνιστικά συναδέλφους σου λόγω της κρίσης και των περιορισμένων ευκαιριών γενικότερα στη δουλειά σας;

Αν ένας νέος καλλιτέχνης χωρίς δισκογραφία ερχόταν και μου ζητούσε να κάνουμε μαζί ένα ντουέτο, θα έψαχνα πρώτα να δω εάν μου αρέσει ο ίδιος σαν καλλιτέχνης κι αν ναι, θα το έκανα με χαρά. Προσωπικά βέβαια δεν είμαι ακόμα σε θέση να βοηθήσω κάποιον στη δισκογραφία γιατί κι εγώ ακόμη καινούρια είμαι! Όσον αφορά τον ανταγωνισμό που αναφέρεις, ποτέ δεν κοιτούσα τι κάνει ο διπλανός μου. Ακόμη κι όταν πρωτοξεκινούσα στο χώρο και δεν είχα κυκλοφορήσει ούτε ένα τραγούδι, έβγαινα κανονικά μαζί με όλα τα κορίτσια κι άνοιγα τα προγράμματα χωρίς να αντιμετωπίζω περίεργα τους συναδέλφους μου. Αναγνωρίζω πως υπάρχουν κοπέλες με καλύτερή φωνή από μένα, με μεγαλύτερη δισκογραφία και πλατινένιους δίσκους… ωστόσο δεν με απασχολούν αυτά. Με ενδιαφέρει να γίνομαι εγώ όσο καλύτερη μπορώ, να συνεχίσω τα μαθήματα φωνητικής μου, να κάνω αυτό που ξέρω καλά διασκεδάζοντας τον κόσμο που έρχεται να με δει στα lives μου και να βλέπω ευχαριστημένους τους ανθρώπους γύρω μου. Πρόσφατα ήμουν στη Σουηδία και μου ζήτησαν να ξαναπάω για live γιατί, όπως μου είπαν, κανείς δεν τους είχε διασκεδάσει όπως εγώ, κανείς δεν είχε καθίσει μέχρι το τέλος για να βγει φωτογραφίες με όλους. Εγώ πάντα το έκανα αυτό και γι’ αυτό δεν το θεωρώ αφύσικο, έτσι λειτουργούσα εξ αρχής.

Έχεις νιώσει να δέχεσαι πόλεμο στο χώρο αυτό; Και πως διαχειρίζεσαι τα αρνητικά σχόλια;

Αυτό το ‘χω νιώσει πιο πολύ από εμμονές δημοσιογράφων κι εμπάθειες. Από συναδέλφους ποτέ δεν έχω εκλάβει κάτι τέτοιο, είμαι άνθρωπος που ξέρει να σέβεται και δεν έχει τρελές απαιτήσεις. Όπως είπα και νωρίτερα, ξέρω να παραδέχομαι άλλες τραγουδίστριες… κάνει μπαμ πότε μια κοπέλα είναι φωνάρα κι έχει ταλέντο να κάνει όμορφα πράγματα στο χώρο. Προσωπικά, με ενδιαφέρει ο άλλος να ‘ναι και καλός άνθρωπος βέβαια, μπορεί να έχεις την καλύτερη φωνή και τα πιο δυνατά τραγούδια αλλά αν δεν είσαι εντάξει σαν άνθρωπος με έχεις χάσει. Για παράδειγμα, μου είναι πάρα πολύ συμπαθής η Βασιλική Νταντά που είναι και φωνάρα. Αν μας συγκρίνει κανείς, θα δει πως κινούμαστε στο ίδιος μήκος κύματος αλλά παρόλα αυτά μπορώ να την ξεχωρίσω ως καλλιτέχνιδα κι ως άνθρωπο. Επίσης η Στέλλα Καλλή είναι κούκλα και φωνάρα… Σου αναφέρω τραγουδίστριες που θα μπορούσα κάλλιστα να τις δω ανταγωνιστικά κι όμως δεν το κάνω, μακάρι να υπάρχει δουλειά για όλους!

Μου έχεις αναφέρει ήδη πως αναγνωρίζεις ότι υπάρχουν και καλύτερες τραγουδίστριες από εσένα. Μπορεί εύκολα να μπει σε αυτή τη λογική ένας καλλιτέχνης; Είναι εφικτό να υποβιβάσει το «εγώ» του για να αναγνωρίσει την ποιότητα των άλλων;

Πάντα υπάρχουν καλύτεροι από μας! Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν πολύ καλές λαϊκές τραγουδίστριες; Ο καθένας είναι μοναδικός κι εγώ χαίρομαι γιατί πιστεύω ότι έχω πετύχει κάτι που δεν υπάρχει. Είμαι τραγουδίστρια – διασκεδάστρια, πράγμα που είναι πιο δύσκολο για τις γυναίκες τραγουδίστριες. Όταν μου το λένε, το ευχαριστιέμαι, τον θέλω αυτό τον χαρακτηρισμό! Θα πω και τις μπαλάντες και τα χασάπικα κι όλα τα υπόλοιπα, αλλά θέλω να έχω στο μυαλό μου ότι ο άλλος θα έρθει να με δει για να τα σπάσει, να χορέψει και να ξεδώσει.

Γιατί είναι πιο δύσκολο αυτό για τις γυναίκες τραγουδίστριες;

Γιατί πρέπει να τσαλακωθείς για να το καταφέρεις, ενώ από μια γυναίκα καλλιτέχνιδα περιμένεις να είναι ντίβα. Θέλω να είμαι όσο πιο κοντά μπορώ με το κοινό, μου αρέσει να έρχονται στο καμαρίνι και να μιλάμε. Ειδικά με το «Χειρότερα» όταν ξεκίνησα, μου λέγανε για τα προσωπικά τους κι ένιωθα σαν ψυχολόγος. Μου αρέσει αυτό!

Από την εποχή του «Χειρότερα» μέχρι σήμερα, έχει αλλοιωθεί καθόλου ο χαρακτήρας της Ελένης;

Ούτε μία στιγμή δεν το… «καβάλησα»! Ίσα ίσα που από τότε κι έπειτα έχω πιο πολλές ανασφάλειες… Με ξέρουν και πέντε άνθρωποι παραπάνω τώρα και πρέπει να αποδεικνύω συνεχώς ότι είμαι αυτό που δείχνω χωρίς να προσποιούμαι. Έχω αλλάξει σ’ ότι αφορά την καχυποψία με την οποία αντιμετωπίζω πια κάποιες καταστάσεις , είμαι ανοιχτός άνθρωπος και μπορεί μόνη μου να μην σου πω τα προσωπικά μου αλλά αν έρθεις και με ρωτήσεις δεν θα σου πω ψέματα. Έχω καταλάβει πια ότι δεν είναι όλοι φίλοι μου, δεν μπορούν να γίνουν όλοι φίλοι μου και ούτε όλοι θέλουν το καλό μου. Ξέρω ποιοι είναι αυτοί που προσπαθούν να κερδίσουν κάτι από μένα και ποιοι θέλουν με ειλικρινή τρόπο το καλό μου.

Πόσο εύκολο είναι να κάνεις αυτή τη διάκριση στο επάγγελμα αυτό;

Έχει αναπτυχθεί το ένστικτό μου πλέον και μπορώ να καταλάβω το λόγο για τον οποίο με πλησιάζει κάποιος. Είμαι επιλεκτική αλλά όχι κλειστή, κάνω καινούριους φίλους και δίνω εύκολα ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους στη ζωή μου.

Έχεις χάσει φίλους λόγω της επιτυχίας που γνωρίζεις;

Φίλους που ήξερα χρόνια και κάναμε παρέα από παλιά, όχι δεν έχασα. Εκείνοι πάνω στους οποίους έχω επενδύσει, ήταν και παραμένουν δίπλα μου. Υπήρχαν φυσικά κι εκείνοι που ήλθαν και παρήλθαν αλλά αυτοί δεν με απασχόλησαν ποτέ ιδιαίτερα. Δυστυχώς έχασα την παιδική κολλητή μου φίλη χάρη σε ένα συμβάν που με στεναχωρεί και δεν θέλω να το συζητάω. Βέβαια εκείνη ζει στην Αλεξανδρούπολη κι εγώ μόνιμα στην Αθήνα εδώ και χρόνια, αλλά βρισκόμασταν αρκετά συχνά επειδή προσπαθούσαμε να πηγαινοερχόμαστε όταν είχαμε ελεύθερο χρόνο. Πρόσφατα έγινε μια παρεξήγηση, κάτι που δεν πολυκατάλαβα, και πραγματικά με λυπεί ιδιαίτερα… ελπίζω κάποια στιγμή να λυθεί. Οι περισσότερες φίλες μου είναι τραγουδίστριες κι αυτό είναι σπάνιο. Πολύ καλή μου φίλη είναι η Τζο Λαζοπούλου, τραγουδίστρια των C:Real, χαίρομαι με τη χαρά της κι εκείνη το ίδιο με τη δική μου. Είναι πολύ όμορφο αυτό! Όταν μπήκε στους C:Real η χαρά μου ήταν απερίγραπτη γιατί ήταν ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα της με ένα συγκρότημα που έχει ιστορία. Η άλλη κολλητή μας είναι η Τάνια Καρρά, την οποία έχει αναλάβει η Icon Music και ο Stan, είναι μια εξαιρετική λαϊκή τραγουδίστρια. Έχω ανεβάσει videos με την Τάνια να τραγουδάει στο instagram μου και χαίρομαι που πάει τόσο καλά στα επαγγελματικά της.

Για να επανέλθουμε στο album, θέλω να μου πεις πόσο κόπο χρειάζεται για να ολοκληρωθεί μια τέτοια δουλειά σήμερα.

Κοίτα, εγώ είμαι κι ο άνθρωπος που θέλει να είναι πάνω από κάθε τι για να το επιβλέπει. Έχω τρελάνει τους συνεργάτες μου, όχι ότι δεν τους εμπιστεύομαι αλλά έτσι έχω μάθει να δουλεύω και θέλω να είναι τα πράγματα στην ώρα τους. Η εταιρία μου έχει συνηθίσει λογικά να αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας μιας δισκογραφικής δουλειάς κι ο καλλιτέχνης να δίνει στο τέλος το οκ, παρατηρώντας το τελικό αποτέλεσμα. Εγώ είμαι σ’ όλα από πάνω, στην ενορχήστρωση, στις φωτογραφίες, σε κάθε λεπτομέρεια… νομίζω ότι τους έχω σπάσει τα νεύρα! (γέλια) Θέλω να μου αρέσει πρώτα εμένα αυτό που θα βγει, για να ξέρω ότι υπάρχει πιθανότητα να αρέσει και στον κόσμο.

Κάνει η λεπτομέρεια τη διαφορά τελικά; Αντιλαμβάνεται ο κόσμος, έτσι, τη σκληρή δουλειά που έχει γίνει για να βγει ένας ολοκληρωμένος δίσκος;

Αν δώσεις προσοχή και στην τελευταία λεπτομέρεια υπάρχει μεγάλη διαφορά, ξεχωρίζει μια τέτοια δουλειά. Ακόμη και μουσικό αυτί να μην έχεις, καταλαβαίνεις αν κάτι δεν είναι σωστά φτιαγμένο. Καθόμαστε ατελείωτες ώρες στο studio και τραγουδάμε ξανά και ξανά τα τραγούδια για να δώσουμε το σωστό συναίσθημα στον κόσμο. Δεν μπορώ την προχειρότητα, θέλω να ξέρω πως έχω κάνει ότι καλύτερο μπορώ.

Τι προσδοκίες έχεις γι’ αυτό το album;

Έχουμε δημιουργήσει με πολύ αγάπη αυτή τη δισκογραφική δουλειά και θέλω να καταλάβω μελλοντικά ότι άρεσε στον κόσμο. Έχει εργαστεί πολύς κόσμος για αυτό το cd! Είναι μεγάλη υπόθεση για μένα να ξέρω ότι τα τραγούδια του θα συνοδεύουν τον κόσμο στο αυτοκίνητό του, στο σπίτι του ή στη δουλειά του… Ωραία τα digital singles, ωραίο το YouTube, αλλά αυτό το album που το κρατάς στο χέρι σου είναι συναίσθημα ανεκτίμητο.

Τι περιέχει λοιπόν αυτό το album;

Αυτός ο δίσκος περιέχει διάφορα είδη! Έχουμε χασάπικο, έχουμε τσιφτετέλι, έχουμε ζεϊμπέκικο – αυτό με τον Κοντολάζο-… Το «Βάλε μου φωτιά» που είναι προπομπός του δίσκου είναι ένα dance λαϊκό κομμάτι που με το που μπαίνει η εισαγωγή του, σε ταρακουνάει κυριολεκτικά και σε κάνει να θες να σηκωθείς και να χορέψεις. Είναι διαφορετικό κομμάτι, μοντέρνο με τη φωνή μου όπως την ξέρετε, βραχνή και λαϊκή… Θέλω να πιστεύω πως θα το αγαπήσει ο κόσμος όπως κι εγώ και θα παιχτεί σε clubs και ραδιόφωνα. Τη μουσική την έχουν γράψει ο Teo Tzimas και ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος, είναι DJs και οι δύο και γνωρίζουν καλά τι θέλει ο κόσμος. Όσον αφορά τους υπόλοιπους δημιουργούς που συμμετέχουν με τραγούδια τους στο album, είναι ο αείμνηστος Παντελής Παντελίδης στο «Χειρότερα», στο «Δε θα σε περιμένω» ο Χάρης Κωστόπουλος, ο Φοίβος στο «Άποψή μου»…. Είμαι τρομερά περήφανη γι’ αυτή τη δουλειά. Τα καινούρια τραγούδια του δίσκου τα έχει γράψει ο μαέστρος μου στα lives μου, ο Βαλάντης Κους Κους, ενώ τους στίχους υπογράφει μια καινούρια και πολύ ταλαντούχα κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη, η Σοφία Ιωαννίδου. Πιστεύω ότι μετά από τους στίχους που μου χάρισε σε αυτό το album θα της ανοιχτούν πολλές πόρτες! Επίσης θα υπάρχουν και δύο remix στο δίσκο, του Teo Tzima στο «Δε θα σε περιμένω» και των Master Tempo στο «Χειρότερα»… Τέλος, υπάρχει το τραγούδι «Εμμονή» που έχω γράψει εγώ και το «Τώρα Μπορώ» που έχει γράψει η Αγγελική Μακρυνιώτη κι ο Δημήτρης Χάρμας… είναι όλοι ένας κι ένας!

Είναι πολύ πρόσφατος ακόμα ο χαμός του Παντελή Παντελίδη κι είναι νωπό και στενάχωρο για όλους τους ανθρώπους που τον γνώριζαν και συνεργάστηκαν μαζί του, όπως εσύ. Ήταν γούρικη για σένα η συνεργασία στο «Χειρότερα»;

Δεν το συζητώ, μου άλλαξε όλη τη ζωή. Ήταν το καλύτερο ξεκίνημα που θα μπορούσε να έχει η καριέρα μου, έχουν περάσει τέσσερα χρόνια κι ακόμα το ζητάνε το τραγούδι αυτό. Τις προάλλες που ήμουν στη Σουηδία κατέβαιναν απ’ το ξενοδοχείο έλληνες και με το που με είδαν μου τραγουδούσαν το «Χειρότερα», είναι μεγάλη υπόθεση αυτό… Από τα τέλη του 2012 που έβγαλα αυτό το τραγούδι έχω φυσικά και στήριγμα την εταιρία μου τη Spicy.

Η συνεργασία με το Φοίβο ήταν ένα από τα όνειρά σου;

Και ποιος καλλιτέχνης δεν θέλει να τραγουδήσει Φοίβο; Είναι κάποιοι δημιουργοί που δεν γίνεται να μην έχει στο μυαλό του ένας καλλιτέχνης που ξεκινά δειλά δειλά στη δισκογραφία. Εννοείται πως ήταν όνειρό μου και δεν το πίστευα ότι θα συνέβαινε. Έβλεπα τις συνεργασίες του με τη Δέσποινα Βανδή και με άλλους καλλιτέχνες και ήθελα να συμβεί και σε μένα…

Λίγο πριν κλείσουμε, τι είναι αυτό που θέλεις να σου ευχηθούμε; Πως θέλεις να δεις την Ελένη τα επόμενα χρόνια;

Είμαι ευαίσθητη σαν άνθρωπος κι επειδή αυτή η δουλειά πραγματικά χρειάζεται πολύ γερό στομάχι, εγώ αντιμετώπισα πολλά θέματα λόγω άγχους. Πέρασα κρίσεις πανικού και πολλά άλλα τέτοια που με έκαναν να καταλάβω πως το παν είναι η υγεία. Αυτό θέλω να μου ευχηθείτε σε πρώτη φάση… Να είμαι καλά για να μπορέσουμε να ξανασυναντηθούμε στο μέλλον για μια επόμενη συνέντευξη και φυσικά να υπάρχει και ο λόγος για να σου τη δώσω. Θέλω πάρα πολύ να κάνω οικογένεια και νιώθω πιο έτοιμη από ποτέ.

Οι οικογενειακές υποχρεώσεις όμως, ίσως σε κάνουν να αποτραβηχτείς για λίγο από τη δουλειά. Δεν σε φοβίζει αυτό;

Όχι καθόλου! Το να κάνεις οικογένεια, δεν σου στερεί τη δισκογραφία. Η γέννηση ενός μωρού ίσως σε κάνει να μείνεις εκτός για ένα μικρό διάστημα αλλά στην πορεία επανέρχεσαι πλήρως και συνεχίζεις. Τώρα τι να πω, εάν σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα προλάβει και με ξεχάσει το κοινό τότε μάλλον κάτι δεν έχω κάνει σωστά εγώ. Πιο πολύ με αγχώνει αυτή τη στιγμή το εάν θα μπορέσω να κάνω ένα παιδάκι μέσα στα επόμενα τρία-τέσσερα χρόνια, παρά το εάν θα με ξεχάσει ο κόσμος… Εννοείται ότι αγαπάω τη δουλειά αυτή και ζω το όνειρό μου, θέλω να κάνω ακόμη περισσότερα πράγματα, θέλω να ζήσω απονομές χρυσών και πλατινένιων δίσκων, θέλω να κάνω συνεργασίες σε μαγαζιά με πολύ μεγάλους καλλιτέχνες όπως για παράδειγμα ο Γιάννης Πλούταρχος.

Που θα μπορεί να σε απολαύσει ο κόσμος το επόμενο διάστημα;

Για το χειμώνα ακόμη δεν ξέρουμε τίποτα σίγουρα. Όσον αφορά το καλοκαίρι, θα κάνω πολλές συναυλίες και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί δεν είμαι μια καλλιτέχνιδα με την τεράστια δισκογραφία πίσω της και παρόλα αυτά με επιλέγουν οι επιχειρηματίες και το κοινό. Έχω εφτά – οκτώ τραγούδια μόνο κι όμως με καλούν γιατί θέλουν να γεμίσουν το μαγαζί τους. Δεν είναι αυτό επιβράβευση; Δεν περίμενα ποτέ ότι θα με καλούσαν μόνη μου να πάω και να τραγουδήσω σε μαγαζί στη Σουηδία, όπως έγινε πρόσφατα. Το καλοκαίρι θα πάω Γερμανία, Σουηδία ξανά, Κύπρο και συζητάω για Ντουμπάι που υπάρχουν πολλοί έλληνες. Θέλω να προωθήσω έτσι και το νέο cd, αλλά και το νέο τραγούδι το «Βάλε μου φωτιά». Καλά να είμαστε και να καταφέρουμε να πάμε διακοπές!!!

Συνέντευξη & Επιμέλεια: Σοφία Μπεκιάρη
Απομαγνητοφώνηση: Αθανασία Βογιάρη
Φωτογραφίες: Byron t.

 

Πηγή: tralala,gr

SFERA ΝΕΑ

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Συνέντευξη | Ελένη Χατζίδου: «Αναγνωρίζω πως υπάρχουν κοπέλες με καλύτερη φωνή από μένα, με μεγαλύτερη δισκογραφία και πλατινένιους δίσκους!»”

Leave a Reply