“Όταν θα δεις τη θάλασσα” | Ακούστε το νέο τραγούδι του Γιάννη Βαρδή βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου!

Oct 25, 2016 No Comments by

Ένα όμορφο τραγούδι με τη μοναδική φωνή του Γιάννη Βαρδή.

Ο Γιάννης Βαρδής μαζί με τον Δημήτρη Κοντόπουλο και τον Βαγγέλη Κωνσταντινίδη βρέθηκαν στο studio και μας παρουσιάζουν αυτό που ετοίμασαν.

Το “Όταν θα δεις τη θάλασσα” είναι τραγούδι βασισμένο στο νέο και ομώνυμο μυθιστόρημα τουΣτέφανου Δάνδολου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Σε μουσική του μοναδικού Δημήτρη Κοντόπουλου, στίχους του σπουδαίου Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και με τη χαρακτηριστική φωνή του Γιάννη Βαρδή το τραγούδι δένει απόλυτα με το βιβλίο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Είναι ο έρωτας μια ψυχή εγκλωβισμένη σε δυο κορμιά; Και πόσο εύκολο είναι να εξεγερθείς ενάντια στη μοίρα που έχει ήδη οριστεί για σένα;

Aθήνα, 1886. Η ζωή της Μαργαρίτας βυθίζεται μέσα σε έναν γάμο που μοιάζει με αργό θάνατο. Ώσπου ερωτεύεται παράφορα έναν άντρα που νόμιζε ότι υπήρχε μόνο στα παραμύθια. Και όλος ο κόσμος της γίνεται μια μάχη ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι. Αυτή είναι η ιστορία μιας γυναίκας που παρασύρθηκε στη δίνη του πάθους, διεκδικώντας ένα διαφορετικό πεπρωμένο από κείνο που της είχαν σχεδιάσει.

Είναι η ιστορία των δύο αντρών που την αγάπησαν. Του ισχυρού συζύγου της, που ήρθε στην Ελλάδα έχοντας καταστρώσει ένα σχέδιο προς όφελος των ξένων δανειστών. Και του μαγικού εραστή της, που ανέλαβε να σχεδιάσει τη σιδηροδρομική γραμμή της Πελοποννήσου, ένα από τα μεγάλα έργα του Τρικούπη. Είναι επίσης πολλές μικρές ιστορίες που ιχνηλατούν τη γέννηση του γυναικείου κινήματος στην Αθήνα, τις πολιτικές αναταράξεις, τον ρόλο της εύπορης τάξης στο πεπρωμένο της φτωχολογιάς, και τα βήματα μιας Ελλάδας που προσδοκά ένα καλύτερο αύριο. Και, τέλος, είναι μια ιστορία σαγήνης και μυστηρίου σε ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι, χρόνια αργότερα, λίγο μετά τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν όλα έχουν κριθεί, ή σχεδόν όλα…

Ένα σαρωτικό μυθιστόρημα για τον έρωτα και την ελπίδα. Μια επική τοιχογραφία για τη μεγαλύτερη επανάσταση της ψυχής, που δεν είναι άλλη από την επιμονή στα θαύματα.

Ακούστε το:

 

Πηγή: tralala,gr

SFERA ΝΕΑ

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to ““Όταν θα δεις τη θάλασσα” | Ακούστε το νέο τραγούδι του Γιάννη Βαρδή βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου!”

Leave a Reply