Συνέντευξη | Vegas «Θα θέλαμε πολύ να πάμε στη Eurovision. H σκηνική μας παρουσία αρμόζει πολύ στo θεσμό».

May 04, 2015 No Comments by

Τι και αν δηλώνουν “Solo”, οι Vegas για εμάς πάντα θα είναι η ευχάριστη παρέα, που αποτελείται από 3 μοναδικές και μεταξύ τους αντίθετες προσωπικότητες, που συμπληρώνει η μία την άλλη. Σαν ένα παζλ που συνθέτει ένα κράμα χαρακτήρων, που πάντα έχει σαν κοινό παρανομαστή τη δίψα για καλή μουσική.

Άλλωστε όπως δηλώνουν και οι ίδιοι «Είμαστε σαν μια παραδοσιακή οικογένεια, με τις εντάσεις, τα σκαμπανεβάσματα, που με πολύ αγάπη όμως ξεπερνάμε τα προβλήματα».

Οι Vegas είναι εδώ έτοιμοι για να ανοίξουν την καρδιά τους.

To αγαπημένο συγκρότημα των Vegas κλείνει αισίως τα 6 του χρόνια στη δισκογραφία, με πολύ δυνατή παρουσία. Κάνοντας έναν απολογισμό στην μέχρι τώρα πορεία σας, τι ετυμηγορία θα βγάζατε; Είστε ικανοποιημένοι από την πορεία σας; Πιστεύετε πως ο στόχος σας επιτεύχθηκε;

Zeraw:  Για να πετύχεις πρέπει να πεις ότι θα πάω πολύ ψηλά. ‘Όταν ξεκινάς κάτι με πολλά όνειρα και βλέψεις, πρέπει να βάζεις στόχους και να πιστεύεις στον εαυτό σου. Χρειάζεται βέβαια και τύχη. Και αν πάλι δεν πετύχεις τον στόχο σου, συνεχίζεις και τον κυνηγάς.

Μελίνα : Θεωρώ πως έχουμε καταφέρει πολλά και με το παραπάνω, για τα λίγα αυτά χρόνια που είμαστε στο χώρο. Σταθήκαμε τυχεροί , δουλέψαμε πολύ. Ήταν λίγο ξαφνικό το δεύτερο μας single «Τους πονάει» να φτάσει τόσο ψηλά και η αγάπη του κόσμου από την αρχή μας μέχρι τώρα είναι πολύ μεγάλη. Νιώθουμε τυχεροί και ευγνώμονες για όλο αυτό.

Πριν γίνετε γνωστοί στο πανελλήνιο, όταν ηχογραφούσατε το πρώτο σας τραγούδι, με τι εφόδια βγήκατε προς τα έξω; Το ρισκάρατε σε πρώτο στάδιο, να δοκιμάσουμε δηλαδή και όπου μας πάει ή το είχατε οργανώσει από την αρχή σε τέτοιο βαθμό αποκλείοντας το ενδεχόμενο αποτυχίας;

Zeraw : Όταν ξεκινάς από το μηδέν ποτέ δεν ξέρεις μέχρι που θα φτάσεις. Το σημαντικό για εμάς

Αφορμή για αυτή μας τη συνάντηση είναι το νέο σας τραγούδι, που μόλις κυκλοφόρησε και συνοδεύεται από ένα πολύ όμορφο και χιουμοριστικό κλιπ. Τίτλος: «Solo» και ήδη έχει αποσπάσει πολλές καλές κριτικές. Πείτε για μας για το νέο σας αυτό μουσικό απόκτημα.

Zeraw : Το τραγούδι είναι μια δημιουργία του Βαγγέλη Σερίφη, από τους ΝΕΒΜΑ. Το ακούσαμε σε demo και μας έκανε αμέσως κλικ, διότι βγάζει μια αισιοδοξία. Έχει ένα πολύ χαρούμενο τόνο και λόγω της άνοιξης και του καλοκαιριού που έρχεται, είπαμε να κάνουμε κάτι όμορφο και αισιόδοξο. Μας αρέσει το όλο μήνυμα που περνάει το κομμάτι, ότι μετά από ένα χωρισμό η ζωή δεν τελειώνει, η ζωή συνεχίζεται και πολλές φορές μετά από ένα τέτοιο γεγονός είναι και ευχάριστη. Μπήκαμε κατευθείαν στούντιο και το ηχογραφήσαμε.

Μελίνα : Ο Βαγγέλης Σερίφης έχει κάνει καταπληκτική δουλειά. Είναι χαρούμενο και μελωδικό και σε κερδίζει από το πρώτο άκουσμα.

Το video clip, που μόλις κυκλοφόρησε, περιγράφει μια σχέση ενός ζευγαριού που περνάει από 40 κύματα, με πολλές εχθροπραξίες μεταξύ τους, αλλά με ένα κωμικό και εκλεπτυσμένο τρόπο. Φάνηκε πως σας δυσκόλεψε στο γύρισμα, λόγω των πολλών σκηνών. 

Μελίνα : Περάσαμε υπέροχα στο γύρισμα. Το θέμα είναι ότι σχεδόν όλες οι σκηνές μας βγήκαν τόσο αβίαστα, που δεν κατάλαβε το πώς γυρίστηκε. Υπήρξε χαβαλές μεταξύ μας, οι σκηνές κύλησαν η μία μετά την άλλη. Το μόνο δύσκολο στο κλιπ ήταν το τσουχτερό κρύο. Ήταν η μέρα που χιόνισε στην Αθήνα και το γύρισμα στον κήπο μας ταλαιπώρησε. Την επόμενη μέρα έκλεισε η φωνή μου.

Πάντα τα video clip σας έχουν κάποιο σενάριο. Πιστεύετε πως ένα καλό κλιπ βοηθάει επιπλέον ένα τραγούδι;

Dj Airth : Εγώ κάνω ένα διαφημιστή, που προωθεί τα προϊόντα που χρησιμοποιούν η Μελίνα και ο Zeraw για να κάνουν φάρσες ο ένας στον άλλον.

Zeraw : Είναι σαν μια μίνι ταινία. Αυτός είναι ο σκοπός μας, να παρουσιάζουμε κάτι με σενάριο, που να μην βαριέται αυτός που μας βλέπει. Όλο αυτό σίγουρα βοηθάει το τραγούδι να πάει ακόμη πιο ψηλά και να το αγαπήσει περισσότερο ο κόσμος.

Μελίνα : Είμαστε χαμαιλέοντες τόσο στα κλιπ μας, όσο και στα τραγούδια που ερμηνεύουμε. Ενσαρκώνουμε ρόλους και το ζούμε αυτό.

Ένα πολύ όμορφο και με πολύ καλό σενάριο video clip σας είναι, κατά τη γνώμη μου, και το «Πάντα καλοκαίρι» με ένα πολύ ωραίο story. 

Μελίνα : Πάντα προσπαθούμε να κάνουνε κάτι διαφορετικό, πρώτα για εμάς. Πρώτα το βιώνουμε εμείς, ώστε να το περάσουμε σωστά προς τα έξω. Το video clip «Πάντα καλοκαίρι» περνάει ένα πολύ όμορφο μήνυμα, ότι η ηλικία δεν είναι παρά ένα απλό νούμερο και ότι αν νιώθεις νέος δεν υπάρχει ηλικία. Το ζητούμενο στα video clips είναι να κρατάμε τις ισορροπίες για να μη βγάλουμε κάτι «κιτς».

Ανήκετε πλέον στο δυναμικό της Cobalt Music και το πρώτο δείγμα κυκλοφορίας είναι ήδη αξιοσημείωτο. Θα ακολουθήσει κάποιο ολοκληρωμένο άλμπουμ ή νομίζετε ότι πλέον δεν υπάρχει μέλλον για τέτοιες δουλειές, για ένα cd δηλαδή που να έχει ένα κορμό;

Dj Airth : Έχουμε ετοιμάσει ένα δίσκο εδώ και πολύ καιρό, που τελευταία πάντα στιγμή γίνεται η ανατροπή και τον «ξηλώνουμε», επειδή δεν είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Νομίζω όμως ότι τώρα είμαστε πολύ κοντά και ελπίζουμε το Σεπτέμβρη να βγει μια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά . Πιστεύω πως θα είναι και η καλύτερη στη μέχρι τώρα πορεία μας.

Πολλοί καλλιτέχνες υποστηρίζουν ότι στην εποχή που ζούμε είναι προτιμότερο να κυκλοφορούν μεμονωμένα τραγούδια – digital singles, ενώ κάποιοι άλλοι τάσσονται υπέρ των ολοκληρωμένων δισκογραφικών δουλειών.

Zeraw :  Είναι κάπου στη μέση όλο αυτό. Αν μπορείς κατά κόρον να βγάζεις digital singles σε σύντομο χρονικό διάστημα καλύπτεις τις μουσικές σου ανάγκες, αλλά το πιο ασφαλές σίγουρα είναι ένας ολοκληρωμένος δίσκος, γιατί έτσι δίνεις το στίγμα σου, την ταυτότητα σου. Δίνεις όλες τις πτυχές του εαυτού σου και σου δίνει το χρόνο να ψάξεις τι πραγματικά θες, ενώ με τα singles πιέζεσαι να βγάλεις κάτι άμεσα απλά για να υπάρχεις. Αυτή η πίεση οδηγεί πολλές φορές σε λάθος επιλογές, ενώ με μια ολοκληρωμένη δουλειά ξέρεις ότι έχεις βγάλει 10 κομμάτια και κινείσαι σε ένα συγκεκριμένο μουσικό δρόμο. Επίσης, σε ένα δίσκο ποντάρεις σε πολλά τραγούδια και μπορεί να κάνει την έκπληξη κάποιο τραγούδι που δεν το περιμένεις. Αυτό είναι η μαγεία. Κάτι σίγουρα που δεν συμβαίνει στα digital singles, που στην ουσία «παγιδεύεσαι» σε ένα τραγούδι.

Τα επόμενα σας τραγούδια τα έχετε προγραμματίσει;

Dj Airth : Ήδη έχουμε ηχογραφήσει 3 τραγούδια σε ολοκληρωμένη μορφή και κάποιο από αυτά θα είναι το επόμενο single

Μελίνα : Είμαστε συνέχεια στο στούντιο και γράφουμε. Μας παρουσιάζονται πολλά και ωραία τραγούδια και εκεί πολλές φορές, ενώ έχουμε επιλέξει το επόμενο μας τραγούδι, έρχεται ένα ακόμα καλύτερο και αναιρεί το προηγούμενο.

Zeraw : Ίσως γι΄αυτό δεν έχουμε κυκλοφορήσει πρόσφατα νέο άλμπουμ , διότι εκεί που είμαστε έτοιμοι για κυκλοφορία, έρχονται από το πουθενά κι άλλα τραγούδια και δεν μπορούμε εύκολα να επιλέξουμε. Πολλές φορές κάνουμε αλλαγές στο ίδιο τραγούδι επάνω και αυτό πρέπει να δουλευτεί από την αρχή. Πρέπει να είμαστε απόλυτα σίγουροι και σύμφωνοι για το αποτέλεσμα.

Υπάρχει απόλυτη συμφωνία ως προς το αποτέλεσμα μιας κυκλοφορίας; Ενδέχεται να υποχωρήσει κάποιος από τους τρεις σας, χωρίς να είναι απόλυτα ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα;  

Zeraw : Το ιδανικό είναι όταν συμφωνούμε όλοι και αυτό επιδιώκουμε.

Μελίνα : Ευτυχώς έχουμε κοινά γούστα και ως δια μαγείας σχεδόν πάντα συμφωνούμε.

Ανοίγουμε το κεφάλαιο Eurovision, που είναι στην επικαιρότητα. Με το χέρι στην καρδιά θέλω να μου πείτε ποιο τραγούδι θα ψηφίζατε με τα δικά σας προσωπικά κριτήρια; Θεωρείτε πως τα υποψήφια ελληνικά τραγούδια είχαν το ανάλογο υπόβαθρο για το θεσμό της Eurovision; 

Μελίνα : Εμένα μου άρεσαν σχεδόν όλα και θεωρώ πως ήταν καλύτερα από πέρυσι. Εντυπωσιάστηκα με κάποια από αυτά όπως το «Sunshine» της Shaya, το «Έλα» του Baricce, αλλά και την μπαλάντα της Μαρίας-Έλενας Κυριάκου. Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, πίστευα πως θα πήγαινε η Shaya.

Zeraw : Η Shaya πιστεύω πως είχε όλο το πακέτο για τη Eurovision, οπότε και εγώ Shaya θα ψήφιζα. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Μαρία Έλενα, που θα μας εκπροσωπήσει. Με την ερμηνεία της νομίζω πως θα διεκδικήσουμε μια πολύ καλή θέση.

Έχετε μπει στη διαδικασία να στείλετε υποψήφιο κομμάτι σας στη Eurovision ; Σας έχει γίνει επίσημη πρόταση;

Μελίνα : Θα θέλαμε πολύ να πάμε. Νομίζω πως η σκηνική μας παρουσία αρμόζει πολύ στη Eurovision.

Dj Airth : Μας έχουν κάνει πολλές φορές την πρόταση, αλλά το κομμάτι δεν βρέθηκε και αυτός είναι ο λόγος που δεν προχωρήσαμε.

Zeraw : Αν βρούμε το κομμάτι που θα μας κάνει κλικ, το βάζουμε στην άκρη και λέμε «Οκ, παιδιά , πάμε Eurovision του χρόνου».

Σας ενοχλεί το γεγονός, πως ακόμα και μια καλή θέση να φέρουμε, στο τέλος τα αρνητικά σχόλια υπερτερούν των θετικών;

Zeraw : Είναι πλέον αναμενόμενο και συμβαίνει σε όλες τις χώρες. Είναι μεγάλο λάθος όταν βλέπεις ότι ο άλλος προσπαθεί και δίνει τον καλύτερο του εαυτό, να τον υπονομεύεις. Αξίζει το «μπράβο» μόνο και μόνο για την προσπάθεια. Το να κάθεσαι από τον καναπέ του σπιτιού σου και να κρίνεις είναι το μόνο εύκολο πράγμα.

Πόσο σας επηρεάζουν τα αρνητικά σχόλια; Έχετε εξοργιστεί με κάτι που διαβάσατε, ακούσατε;

Zeraw : Αν είναι καλοπροαίρετα και με διάθεση να σε ωθήσουν να διορθώσεις λάθη σου, τα λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψιν.

Dj Airth : Λαμβάνουμε σχόλια που μας εξοργίζουν, κυρίως όταν δεν έχουν να κάνουν με την μουσική. Δεν θέλουμε να αρέσουμε σε όλους και αυτό σίγουρα είναι υγιές, αλλά το να γίνονται επιθέσεις σε προσωπικό επίπεδο, σίγουρα κρύβει απωθημένα και δεν σχετίζεται καθόλου με τη μουσική.

Ίσως τους βοηθάει η ανωνυμία του internet, να εκφράσουν τη γνώμη τους, τα απωθημένα τους. Αυτό όμως δεν δείχνει δειλία;

Zeraw : Αυτοί που το κάνουν, σίγουρα έτσι λειτουργούν και σε προσωπικό επίπεδο. Είναι οι λεγόμενες «κουτσομπόλες», που φτιάχνουν στο μυαλό τους ιστορίες. Ίσως αυτά τα άτομα είναι και οι μεγαλύτεροι φαν μας, διότι ασχολούνται μαζί μας. Αν τους είμαστε αδιάφοροι θα αγνοούσαν την ύπαρξη μας.

Μελίνα : Η ανασφάλεια προκαλεί θυμό και ζήλεια και όλα τα αρνητικά συναισθήματα. Μετά από ένα σημείο δεν ασχολείσαι πλέον.

Τι ρόλο έχει η αυτοκριτική στη ζωή και τη δουλειά σας; Είστε αυστηροί;

Dj Airth : Πάντα γίνεται αυτό μεταξύ μας. Στόχος μας είναι η βελτίωση και η εξέλιξη.

Αν ήταν στο χέρι να αλλάζατε τη δισκογραφία και το λεγόμενο «σύστημα» της, τι θα αλλάζατε;

Zeraw : Θα ήθελα να φύγει η νοοτροπία του παλιού κατεστημένου. Να φανούν καινούρια πράγματα, νέες ιδέες, νέοι καλλιτέχνες, που να έχουν υποστήριξη από την αρχή. Τα νέα παιδιά παλεύουν μόνα τους, χωρίς στήριξη, πολλά χρόνια και περιμένουν την αναγνώριση. Η ελληνική μουσική σκηνή είναι φτωχή, παρόλο που υπάρχουν νέα παιδιά με πολύ ταλέντο και όρεξη για δουλειά.

Σας αγχώνει το γεγονός πως πρέπει σε κάθε σας τραγούδι να κυνηγάτε την επιτυχία, μέσα από τον στίχο-ατάκα, την ευρηματική μουσική ή στίχο, για να κερδίσετε το ενδιαφέρον το κοινού και των ραδιοφώνων;

Zeraw : Όχι, γιατί δεν υπάρχει συνταγή για τα ραδιόφωνα. Μπορεί κάποια τραγούδια να γίνονται μεγάλες επιτυχίες στα clubs και τα ραδιόφωνα να τα ανακαλύψουν μετά από ένα χρόνο. Και το αντίστροφο κάποια τραγούδια να ακούγονται μόνο στα ραδιόφωνα και πουθενά αλλού. Δεν υπάρχει φόρμουλα, είναι όλα συγκυριακά. Το καλό είναι πλέον ότι υπάρχει το διαδίκτυο, που δημιουργεί τον αντίποδα του ραδιοφώνου. Πολύς κόσμος πλέον δεν ακούει ραδιόφωνο .

Μελίνα : Μας ενδιαφέρει να ακουστεί η μουσική μας με κάθε τρόπο. Δεν κυνηγάμε την τηλεοπτική μας προβολή, χωρίς να έχουμε να πούμε τίποτα. Θέλουμε να δείχνουμε ό,τι αφορά τη δουλειά μας.

Πριν λίγους μήνες ακούσαμε και solo τραγούδια σας. Μελίνα «Θα είμαι εκεί», Zeraw «Wakanaka» και Dj Airth «Σόδομα και γόμορα». Το γεγονός αυτό είναι δείγμα ανάγκης, να δείξετε κάτι προσωπικό;

Μελίνα : Είμαστε σε μια φάση που θέλαμε να πειραματιστούμε. Ετοιμάζαμε ήδη το δίσκο τότε και είχαμε πολλά κομμάτια στα χέρια μας και είπαμε να το προσφέρουμε σαν δωράκι στους θαυμαστές μας. Το δικό μου κομμάτι φλερτάρει προς το έντεχνο, του Σταύρου (Dj Airth) προς το trance, ενώ του Zeraw είναι ένα πολύ ευχάριστο τραγούδι, που πιστεύω πως θα ακούγεται κάθε χρόνο στο καρναβάλι.

Προσωπικά θεωρώ πως το τραγούδι σου Μελίνα, το «Θα είμαι εκεί» είναι μια πραγματική έκπληξη, διότι δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο από εσένα. Είναι ένα ταξιδιάρικο τραγούδι με πολύ όμορφη ερμηνεία, που αναδεικνύει τις φωνητικές σου δυνατότητες και μας θυμίζει λίγο Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Μελίνα : Δεν σου κρύβω πως η Ελευθερία Αρβανιτάκη είναι το πρότυπο των εφηβικών μου χρόνων.

Πολλοί χαρακτηρίζουν το “The Voice” ως τηλεοπτικό φαινόμενο και πως είναι η μόνη διέξοδο για να βγει κανείς στην επιφάνεια. Τι πιστεύετε εσείς γι’αυτό ; Αν ξεκινούσατε τώρα, θα επιλέγατε αυτή την οδό για να δείξετε το ταλέντο σας;

Μελίνα : Είναι μια πολύ καλοδουλεμένη παραγωγή και εφ’όσον σαν πρώτο στάδιο κρίνουν μόνο τη φωνή χωρίς να σε έχουν δει, νομίζω πως θα πήγαινα, γιατί είναι όντως μια πολύ καλή ευκαιρία να δείξεις το ταλέντο σου.

Zeraw : Εγώ δεν θα πήγαινα, διότι δεν μπορεί κάποιος να με κρίνει για μια και μόνο φορά και να βγάλει συμπέρασμα. Δεν γίνεται 4 άτομα από την επιτροπή να κρίνουν την πορεία σου και τις μουσικές σου σπουδές από μια και μόνο εμφάνιση.

Η ενδεχόμενη απόρριψη, πόσο μπορεί να κοστίσει ψυχολογικά στους παίχτες;

Zeraw : Πρέπει τα παιδιά να πηγαίνουν σε αυτά τα παιχνίδια προετοιμασμένα. Να κάνουν αυτοκριτική και να μην πετάνε στα σύννεφα.

Dj Airth : Και οι 3 μας παλεύουμε χρόνια στο μουσικό στερέωμα. Είναι άδικο για τους ίδιους μας τους εαυτούς να απογοητευτούμε από μια τέτοια απόρριψη. Πριν μπούμε στη δισκογραφία , χτυπούσαμε και εμείς πόρτες σε εταιρείες, αλλά πάντα είχαμε ένα πολύ καλό υλικό να δειγματίσουμε. Δεν πηγαίναμε ποτέ χωρίς όπλα. Αυτό πρέπει να κάνουν και τα παιδιά που δηλώνουν συμμετοχή σ’ αυτά τα παιχνίδια. Έχοντας ένα πολύ καλό υλικό σαν επιλογή τραγουδιού και μια πολύ καλή πρώτη ύλη, δηλαδή καλή και δουλεμένη φωνή, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Όλα είναι ένας συνεχής αγώνας και ποτέ δεν το βάζουμε κάτω.

Μελίνα : Πρέπει να είσαι κατασταλαγμένος, να έχεις ταυτότητα, στυλ, μουσική παιδεία, σπουδές.

Zeraw : Τρανταχτό παράδειγμα είναι ο «PSY» με το Gangnam Style. Το απέρριψαν 2 δισκογραφικές εταιρείες και τελικά το κυκλοφόρησε κάποια άλλη εταιρεία και πλέον θεωρείται το hit της δεκαετίας.

Αν σας γινόταν πρόταση για συμμετοχή στην κριτική επιτροπή, θα την αποδεχόσασταν;

Dj Airth : Εγώ θα πήγαινα με χίλια. Παρακολουθώ όλα αυτά τα παιχνίδια εδώ και χρόνια, κυρίως τα talent shows του εξωτερικού και λιγότερο το ελληνικό.

Από ζωντανές εμφανίσεις τι μας ετοιμάζετε; 

Zeraw : Μόλις ανακοινώθηκε η συνεργασία μας με την Δέσποινα Βανδή και τον Στέλιο Ρόκκο, αμέσως μετά το Πάσχα στο «Θέα» και επιπλέον ετοιμάζουμε και έκτακτες εμφανίσεις ανά την Ελλάδα.

 

Πηγή: tralala,gr

SFERA ΝΕΑ

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Συνέντευξη | Vegas «Θα θέλαμε πολύ να πάμε στη Eurovision. H σκηνική μας παρουσία αρμόζει πολύ στo θεσμό».”

Leave a Reply