Βιογραφία | Πάολα

Jul 12, 2017 No Comments by

Η Πάολα Φωκά γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου 1985 και είναι καρκίνος.

Γενέτειρα πόλη της είναι η Συκιά Χαλκιδικής και μεγάλωσε εκεί. Η αγάπη της για την μουσική και το τραγούδι ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία και πολύ νέα άρχισε να κυνηγάει το όνειρό της , να γίνει τραγουδίστρια.

Φυσικά, επηρεάστηκε και από τους γονείς της, Αλέξανδρο και Μαρία. Και οι δύο τραγουδούσαν επαγγελματικά όταν ήταν νέοι και μάλιστα, εκείνη την εποχή γνωρίστηκαν , παντρεύτηκαν και απέκτησαν την Πάολα και τον αδερφό της τον Περικλή. Και η ίδια η Πάολα έχει ήδη αποκτήσει την δική της οικογένεια, παρόλο που είναι ακόμα πάρα πολύ νέα. Όταν ήταν μόλις 17 ετών, παντρεύτηκε και απέκτησε μία κόρη, την Παολίνα.

Η δημιουργία οικογένειας και η απόκτηση ενός παιδιού δεν εμπόδισαν την Πάολα από το να δουλέψει πάνω στο τραγούδι που πάντα αγαπούσε και να καταξιωθεί στον χώρο του λαϊκού τραγουδιού. Διαθέτει εμφάνιση που κόβει τη ανάσα και φωνή γνήσια λαϊκή που ξεχωρίζει. Η επικοινωνία της με το κοινό είναι μοναδική και καταφέρνει να τραβάει όλα τα βλέμματα.

Όταν ήταν μόνο 18 ετών η Πάολα υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρία. Ακολούθησαν επιτυχημένες συνεργασίες και εμφανίσεις στα μπουζούκια και στα 19 της χρόνια ήταν ήδη η πρωταγωνίστρια στο πιο γνωστό νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης , τα «Μαμούνια». Μαζί με άλλους νέους καλλιτέχνες το ξεσήκωνε το κοινό και ο κόσμος την αγάπησε. Ο δρόμος προς την επιτυχία είχε ξεκινήσει για την Πάολα με προσεγμένα και σταθερά βήματα.

Το 2005 η Πάολα κυκλοφόρησε το πρώτο της Άλμπουμ που είχε τον τίτλο «Αθόρυβα». Τότε ήταν που η τραγουδίστρια αποφάσισε να φύγει από την αγαπημένη της πόλη, τη Θεσσαλονίκη και να μετακομίσει μόνιμα στην Αθήνα και να κυνηγήσει το όνειρό της. Η απόφαση ήταν δύσκολη καθώς θα έπρεπε να αφήσει την οικογένειά της και ένα θερμό κοινό που την είχε αγκαλιάσει. Τελικά ο Σταμάτης Γονίδης κατάφερε να την πείσει. Πίστευε πολύ στο ταλέντο της και συνεργάστηκε μαζί της στο μαγαζί που εμφανιζόταν στην Αθήνα. Έτσι η Πάολα άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστή , οι θαυμαστές της αυξάνονταν συνεχώς και τα τραγούδια της αγαπήθηκαν από τον κόσμο. Αίσθηση προκάλεσε σε αυτά τα πρώτα της βήματα το τραγούδι με τίτλο «Είσαι τρελός», από τον πρώτο της δίσκο που περιείχε συνολικά δώδεκα τραγούδια σε στίχους του Σπύρου Γιατρά και μουσική του Αλέκου Χρυσοβέργη.

Οι επιτυχίες για την Πάολα συνεχίστηκαν. Το 2007 ηχογράφησε με τον Σώτη Βολάνη το ντουέτο με τίτλο «Παππούς και γιαγιά» που έγινε μεγάλο σουξέ. Ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησε ο επόμενος ολοκαίνουριος δίσκος της με τίτλο «Περάσαμε με κόκκινο». Ακολούθησαν μεγάλες ραδιοφωνικές επιτυχίες με πιο πρόσφατη το τραγούδι «Να μ’ αφήσεις ήσυχη θέλω», ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει και το video clip του τραγουδιού σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου.

Η Πάολα έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα στην πίστα, όπως ο Σταμάτης Γονίδης, ο Χρήστος Δάντης, ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο Νίκος Οικονομόπουλος κ. ά. Και έχει πάρει πλέον τα εύσημα στην νυχτερινή διασκέδαση.

Εμφανίσεις – Συνεργασίες

Χειμώνας 2005, με Σταμάτη Γονίδη στο Φρατζέλικο, Αθήνα
Χειμώνας 2005, με Χρήστο Μενιδιάτη στο Φρατζέλικο, Αθήνα
Χειμώνας 2005, με Αντύπα στο Φρατζέλικο, Αθήνα
Χειμώνας 2006, στα Μαμούνια, Θεσσαλονίκη
Χειμώνας 2007, με Αντύπα στα Αστέρια, Αθήνα
Χειμώνας 2007, με Βαλάντη στα Μαμούνια, Θεσσαλονίκη
Χειμώνας 2008, με Στέλιο Ρόκκο στα Άστρα, Θεσσαλονίκη
Χειμώνας 2008, με Στέλιο Ρόκκο στο Φρατζέλικο, Αθήνα
Χειμώνας 2009, με Διονύση Μακρή, Χριστίνα Κολέτσα και Χρήστο Κυπριανίδη στο Romeo και στο Fix
Χειμώνας 2010, με Στέλιο Ρόκκο στη Πύλη Αξιού, Θεσσαλονίκη
Χειμώνας 2010, με Χρήστο Χολίδη στο Teatro, Αθήνα και με Μαζωνάκη στο Βοτανικό, Θεσσαλονίκη
Καλοκαίρι 2011, με Νίνο και Νίκο Οικονομόπουλο στο Θέα, Αθήνα
Χειμώνας 2011, με Νίνο και Ιωακείμ Φωκά στο Fix, Αθήνα και με Γιώργο Παπαδόπουλο και Κώστα Μαρτάκη, Θεσσαλονίκη
Άνοιξη 2012, με την Πέγκυ Ζήνα στο Θέα, Αθήνα
Χειμώνας 2012, με Καρρά και Παντελίδη
Χειμώνας 2013, με Παντελίδη, Stan και Τάμτα στο Teatro, Αθήνα και Θεσσαλονίκη στην Πύλη Αξιού
Καλοκαίρι 2014, με Γιώργο Μαζωνάκη στο Fantasia Live, Αθήνα και αργότερα καλοκαιρινή περιοδεία
Χειμώνας 2014, με Γιώργο Μαζωνάκη και Παντελή Παντελίδη στο Teatro, Αθήνα
Καλοκαίρι 2015, με Γιάννη Βαρδή και Γιώργο Λιανό στην Πύλη Αξιού, Θεσσαλονίκη

 

Δισκογραφία

Αθόρυβα (2005)
Περάσαμε με κόκκινο (2008)
Γίνε Μαζί Μου Ένα (2012)
Μετά Τα Μεσάνυχτα (2013)
Η Μόνη Αλήθεια (2013)
Κρύβω αλητεία (2015)

 

Πηγή: ishow.gr , wikipedia.org , kleisetrapezi.gr

SFERA ΝΕΑ

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Βιογραφία | Πάολα”

Leave a Reply